Workshops & cursussen

Workshops, cursussen & andere activiteiten

Lees hieronder meer over de leuke en verrassende online cursus Durf creatief te zijn – met fotografie –. Helemaal Coronaproof. Heerlijk om eropuit te gaan en creatief bezig te zijn! Meld je HIER aan.

Verder vind je hier informatie over de verschillende workshops en activiteiten. In verband met Corona worden er momenteel geen workshops in de Studio georganiseerd maar informeer gerust naar de mogelijkheden. We kunnen wellicht in kleine setting toch iets organiseren. Nieuw is de online cursus Durf creatief te zijn – met fotografie. en die is helemaal Corona-proof. Je kan ons op Facebook en Instagram volgen om op de hoogte te blijven.


Deze workshops kun je bij Studio Shift Zeist volgen;

  • NIEUW in 2021: online cursus Durf creatief te zijn – met fotografie –

Jouw creativiteit wordt tijdens deze online cursus geprikkeld met leuke en verrassende (fotografie-)opdrachten. Je hoeft geen dure of speciale camera te hebben om aan deze cursus mee te kunnen doen, jouw mobiel voldoet prima! Hoewel we tijdens deze cursus met fotografie-opdrachten aan de slag gaan ligt de nadruk vooral op het ontdekken en ontwikkelen van jouw creativiteit. En daarbij krijg je natuurlijk ook gelijk handige tips om goede foto’s te maken! Meld je HIER aan voor deze online cursus.

De prijs voor deze leuke en verrassende online cursus is slechts 39 euro. Wat krijg je hiervoor?

  • Allereerst krijg je natuurlijk jouw unieke EHBC-pakketje opgestuurd, het Eerste Hulp Bij Creativiteit-pakketje, wat je gaat helpen bij het maken van de opdrachtjes.
  • De cursus start met een live ZOOM-meeting waarin we kort kennismaken en ik e.e.a. zal uitleggen over de cursus. Je ontvangt tijdens die meeting ook gelijk jouw eerste creatieve prikkel!
  • Vervolgens ontvang je wekelijks een nieuwe video in jouw mailbox waarin je een nieuwe opdracht uitgelegd krijgt met tips & inspiratie om zelf aan de slag te gaan.
  • De gemaakte foto’s, vragen en tips & tricks delen we met elkaar in een besloten Facebook-groep. In totaal krijg je 6 opdrachten en als BONUS ontvang je nog een extra video met bewerkingstips voor op je smartphone.

Ik hoop dat je nieuwsgierig en enthousiast bent geworden en hopelijk zien we elkaar in deze cursus!

Wat deelnemers zeggen over deze cursus

“Heel inspirerende cursus om op een andere manier bezig te zijn met fotograferen”

“Superleuke cursus, toegankelijk en echt voor iedereen”

“Het was leerzaam om samen met mijn zoon en het EHBC-pakketje met fotografie aan de slag te gaan. Elke week weer een nieuwe verrassing!”

Als je nog vragen hebt kun je altijd via CONTACT een bericht achterlaten.


Workshop Maak je eigen blauwdruk

  • Maak je eigen blauwdruk  ivm met Corona kan deze cursus alleen in aangepaste vorm gegeven worden. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te overleggen.

Deze workshop duurt 2 tot 2,5 uur en is er zowel voor kinderen als voor volwassenen. Prijs is 40 euro per persoon, dit is inclusief materialen.

In deze workshop maak je kennis met de blauwdruk, ook wel cyanotypie. Een oude fotografische techniek die vroeger gebruikt werd voor het maken van blauwdrukken; bouwtekeningen waarbij witte lijnen op een blauwe ondergrond werden afgedrukt. Anna Atkins legde in de 19e eeuw met deze techniek honderden planten vast in, zoals men zegt, het eerste fotografieboek dat ooit is gemaakt. Met de blauwdruk kun je dus laten zien hoe iets in elkaar zit, soms letterlijk maar in deze workshop ook figuurlijk want je bent zelf het onderwerp van jouw blauwdruk.

In deze workshop ga je de techniek ontdekken en er een mooi product mee maken. Het is erg leuk om te doen en levert altijd verrassende beelden op!

  • Leer fotograferen met je eigen smartphone ivm met Corona wordt deze cursus momenteel niet gegeven.

Deze workshop duurt ongeveer 1,5 à 2 uur en is er voor iedereen vanaf een jaar of 10. Prijs is 25 euro per persoon.

Fotograferen, wie doet het eigenlijk niet!? Maak jij ook graag foto’s met je smartphone?  Veel gemaakte foto’s zijn ‘selfies’ en van de leuke dingen die we met onze vrienden en familie doen. Vaak worden de foto’s onderling en op social media gedeeld. Hoe gaaf zou het zijn als jij je met deze foto’s kunt onderscheiden!? In deze workshop leer je op een leuke en onderzoekende manier hoe jij jouw foto’s naar een hoger niveau tilt. En heb je na deze workshop de smaak te pakken gekregen!? Dan is er nog veel meer te doen en ontdekken in Studio Shift!

 
Mijn achtergrond

Ik heb de HBO opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool met succes afgerond. Daarvoor heb ik gestudeerd aan de kunstacademie en de lerarenopleiding Tekenen/Beeldende Vorming in Rotterdam. Naast mijn werk als fotograaf/beeldmaker werk ik al jaren met veel plezier als docent Tekenen op een daltonschool in het voortgezet onderwijs. Een brede basis dus voor het ontwikkelen en geven van leuke en leerzame workshops.In de diverse workshops en cursussen die aangeboden worden zijn het hoe, wat en/of waarom de uitgangspunten;

  • Hoe kun je iets vormgeven? Leer en ontdek verschillende technieken en materialen.
  • Wat leggen je vast? Wat zien we om ons heen en wat doet/kan onze verbeelding?
  • En waarom maak je iets? Welk verhaal vertel je met het werk?

We werken in de Studio in kleine groepjes van maximaal 8 personen. Hierdoor is er voor iedereen tijd en aandacht om te kijken, leren, ontdekken en doen! In een andere setting (op locatie bijvoorbeeld) kan met grotere groepen gewerkt worden. Bij de ene workshop zal het accent wat meer liggen op een bepaalde techniek en bij een andere workshop weer meer op het verhalende aspect of het kijken en verbeelden. Je hoeft in ieder geval geen ervaring te hebben met fotografie om mee te kunnen doen aan de workshops of cursussen. Breng vooral een dosis nieuwsgierigheid mee en laat je gewoon meevoeren en verrassen!

Zelf een vraag, wens, verzoek, idee of voorstel voor een workshop? Mail gerust en we denken graag mee voor een workshop op maat!

Hopelijk tot ziens!